TÜİK'ten Hanehalkı İşgücü Araştırması”

TÜİK

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından aylık olarak düzenlenen Hanehalkı İşgücü Araştırması” ev ev anketlerle devam ediyor.

EKONOMİK POLİTİKALAR BELİRLENİYOR

Son yıllarda yaşanan ekonomik gelişmelere paralel olarak işsizlik sorunu, kamuoyunun giderek daha fazla dikkatini çeken önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor. TÜİK, her ay yaptığı işgücü araştırmalarıyla ekonomik politikaları belirleyenlerin ve ülke ekonomisini değerlendirenlerin kullanması için nüfusun işgücü açısından durumunu belirlemek üzere, istihdamda olanlara ve işsizlere ilişkin ayrıntılı bilgi derleyip bunları da kamuoyuyla paylaşıyor.

KIRIKKALE, NEVŞEHİR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI

Bilimsel yöntemlerle tesadüfi olarak seçilen örneklem ailelere gönderilen resmi mektuplarla ankete katılacakları bildirildikten sonra bir ay içerisinde dört kez anket yapılıyor. 5429 sayılı TÜİK Kanununun 8. Maddesi gereğince anket sorularına doğru cevap vermenin zorunlu olduğu anket TÜİK Bölge Müdürlüklerince gerçekleştiriliyor ve Kırıkkale, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kırşehir illeri bu çalışmayı TÜİK Nevşehir Bölge Müdürlüğüne bağlı olarak gerçekleştiriyor.  



1

Kardeş odalardan ortak proje

2

Hisarcıkloğlu´na Kırıkkale´den destek

3

?O Gece?, Cumhurbaşkanına takdim edildi

4

HSK´dan Kırıkkale için önemli karar

5

İstikamet İstanbul

6

Onun atışları hedefi şaşmıyor

7

Türkiye bir cennet